Overige activiteiten

Op de eerste plaats heeft MJW De Klup een creatieve insteek. Natuurlijk worden er ook buiten spelletjes gedaan als het weer het toe laat.

Maar, knutselen is niet de enige activiteit op de agenda van De Klup....

 

Hieronder hebben we een aantal extra activiteiten toegelicht,

Ieder jaar wordt er een Klup Marathon georganiseerd. Je zal in eerste instantie denken aan een sportevenement, maar niets is minder waar! De Klup Marathon is 16 uur lang Klup! Door de vrijwilligers wordt een afwisselend programma gemaakt met verschillende knutselactiviteiten en spelletjes. Ergens rond 05:00u gaan we meestal een rondje rond Welberg lopen om weer even lekker wakker te worden. De deelnemers starten op vrijdagavond 20:00u en gaan non stop door tot zaterdagmiddag 12:00u. Dit is altijd een groots evenement waarbij we door sponsoren worden voorzien van eten, drinken en presentjes.

De Klup beschikt over een groot aantal tenten en toebehoren. 1x per jaar gaan we dan ook op kamp en slapen de kinderen (en de vrijwilligers) in tenten. Voorheen hadden we een vast kampadres in Renesse, maar sinds een paar jaar is het ieder jaar weer een verrassing waar we naar toe gaan.

Vlak voor de zomervakantie gaan we met alle leden van De Klup zwemmen bij zwembad 'De Meermin' in Steenbergen. Dit is inmiddels een traditie te noemen en zal wat ons betreft ook jaarlijks op de agenda terug blijven komen.

Bij het vallen van het blad en ook wanneer de krokussen weer uit de grond komen krijgen wij altijd de knutselkriebels! Vaak organiseren we in de herfst- en meivakanties instuiven voor alle leden maar ook voor alle andere kinderen uit Steenbergen en omgeving. De Klup is dan altijd leuk aangekleed en er kunnen van allerlei verschillende knutselwerkjes gemaakt worden met het thema herfst / lente etc.

Daarnaast werken we ook regelmatig samen met OVW tijdens dorpsactiviteiten in de Welberg.